Mješina

November 7, 2021

Je li moguće brojanje karata u Blackjack Liveu?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Brojanje karata u blackjacku je isprobana i dokazana strategija koju je izumio Ed Thorp 60-ih godina. Igrači, posebice legendarni tim MIT-a, osvojili su milijune u casinu s ovom strategijom. No koliko god primamljivo zvučalo, brojanje kartica u online kockanju nije tema o kojoj se mnogo raspravlja.

Je li moguće brojanje karata u Blackjack Liveu?

Dakle, je li moguće brojati karte dok igrate blackjack na najbolja online kockarnica uživo? I ako da, je li to uopće isplativo na duge staze? Ne brinite; ovaj članak odgovara na sva ova pitanja i mnoga druga.

Što je brojanje karata u Blackjacku?

Internet je preplavljen 'stručnjacima' za blackjack koji tvrde da je brojanje karata posebna rezerva za matematičare. Ali to nije tako. Brojanje karata je prilično jednostavna strategija u kojoj igrači nastavljaju bilježiti sve karte koje je djelitelj podijelio. Ove informacije mogu vam dati kratak pregled koje kartice trebate predvidjeti.

Uz to, brojanje karata će vam otkriti imate li ikakve šanse za postizanje prirodnog blackjacka ili 21. Ako igrate na stolu prilagođenom igraču, tada možete dobiti stopu isplate od 3:2 za to. Međutim, neki stolovi nude isplate 6:5.

Brojanje karata i prodiranje špila

Ako ste iskusan igrač blackjacka, onda vam "prodiranje cipela ili špila" nije stran izraz. Općenito se odnosi na broj podijeljenih karata za blackjack prije ponovnog miješanja karata. Krupije se miješa kada se postigne određena izrezana karta u igrama s cipelama, dok se u igrama s jednim špilom primjenjuje fiksni broj rundi.

Na primjer, kada igrate blackjack od 8 špilova i djelitelj podijeli pet špilova prije ponovnog slaganja, to znači da je vaša stopa penetracije špilova 62,5% (5/8). S druge strane, možete sjediti za stolom od 6 špilova, a krupje dijeli pet špilova prije nego što se preslaguje. U ovom slučaju, stopa penetracije je 83,3% (5/6).

Iz ovih primjera vidljivo je da će vaš broj biti točniji s prvim. To je zato što vam je potrebna barem 70% do 80% stopa penetracije da biste ostvarili ozbiljan profit. Sve ostalo samo dodaje više volatilnosti.

Zašto je brojanje kartica na mreži gotovo nemoguće

Dakle, zašto online kasina češće miješaju karte? Jednostavne, online kockarnice ovise o softveru za miješanje svojih kartica bez gubljenja vremena. Zauzvrat, oni smanjuju stopu prodora palube na gotovo nulu.

S druge strane, kockarnice na kopnu ne miješaju češće karte jer se boje izgubiti prednost. Drugim riječima, dugoročno ostvaruju više profita dijeleći više ruku.

Stoga, češće miješanje karata može usporiti igru i smanjiti zaradu kockarnice na zemlji. Sve u svemu, brojanje karata i prodiranje špila je "nemoguća misija" na većini stranica za online kockanje.

Kazina uživo dopuštaju brojanje kartica

Srećom, mnoge stranice za kockanje nude live djelitelj blackjack igre. Ove igre se emitiraju u stvarnom vremenu iz kopnenih kockarnica, a profesionalni krupijei dijele karte igračima.

Imajući to na umu, uvijek je najbolje ostati kod kuće i brojati karte na online blackjacku uživo. Uostalom, uvjeti su nevjerojatno slični onima u kockarnicama na zemlji.

Zapamtite, međutim, da kockarnice uživo znaju više o prodoru špila i brojanju karata od vas. Zato će djelitelj promiješati cipelu kako bi spriječio mnogo prodiranja palube, iako ne tako često. Ovdje je postotak nešto između 50% i 75%. Sada je to dovoljno da vam dam prednost.

Zaključak

Do ovog trenutka, sigurno je zaključiti da je brojanje karata u blackjacku u kockarnici na zemlji najbolje. To je zato što većina online kockarnica često miješa karte.

No, kao što je rečeno, kockarnice uživo nude igračima stopu penetracije špila od 50% do 75%, što je dovoljno dobro, s obzirom na broj raznih troškova u kockarnicama na kopnu.

Također je važno napomenuti da online kockarnice daju igračima prednost u nižoj kući od svojih klasičnih kolega. Igrači mogu s pravilnom strategijom smanjiti prednost kuće na manje od 0,5% u usporedbi s 1,5% na stolovima na zemlji.

Sve rečeno i učinjeno, to je win-win scenarij, iako igranje blackjacka u kockarnicama uživo nudi više pogodnosti i profitabilnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: Volcano Roulette i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: Volcano Roulette i Vikings Multifire

Vijesti