Mješina

March 5, 2021

Single Deck vs. Multideck Blackjack strategija

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Za nove igrače blackjacka, odabir prave blackjack strategije može potrajati dugo. Možda ste primijetili da se ova popularna kartaška igra igra na jednom ili više špilova. Ali je li ovaj aranžman doista važan? I ako je tako, koji biste trebali koristiti kada igrate igru? Nastavite čitati kako biste preciznije i bolje razumjeli te razlike.

Single Deck vs. Multideck Blackjack strategija

Što je Single Deck Blackjack?

U strategiji blackjacka s jednim špilom, igrači moraju imati vrijednost ruke manju od 21 ili bilo koji drugi broj blizu 21 prije djelitelja. Učinite to bez prelaska ili razbijanja. Još jedna dobitna strategija je da se diler prvi razbije. Na početku će igrač staviti okladu, a zatim se karte dijele i igraču i djelitelju. Igrači mogu odabrati hoće li pogoditi, stajati ili prestati izvlačiti karte. Možete čak i udvostručiti ili podijeliti kartice.

Što je Multi Deck Blackjack?

Ovo je nesumnjivo najčešće korištena strategija kada igrate live casino blackjack. Blackjack s više špilova došao je do izražaja kako bi uklonio brojanje karata uvođenjem 8, 6, 4 ili 2 špila karata. Također, rani igrači iskoristili su prednost low house ruba blackjacka s jednim špilom. Dakle, kako bi stvari bile malo izazovnije, uveden je multi-deck blackjack. Međutim, rub hausa i izgledi variraju zbog razlika u špilu. Ispod je rub igre više špilova blackjacka:

  • Osam špilova – 0,65%

  • Šest špilova – 0,64%

  • Četiri špila – 0,60%

  • dva špila – 0,46%

    Brojanje karata s manje špilova

    Brojanje karata popularna je prednost blackjacka uživo gdje igrači prate relativni broj desetica i asova na špilu. Sada možete donijeti odluku ovisno o donjim kartama. Špil s nekoliko visokih karata vjerojatno će dati prirodnu i tri do dvije isplate. Jednostavnim riječima, to znači da igrač može doći u profitabilnu situaciju podizanjem svojih oklada u određenim uvjetima.

Nažalost, nemoguće je doći u ovu situaciju s više špilova. Vidite to ovako; svi asovi su već podijeljeni kada se igra igra s jednim špilom. Moguće je dobiti blackjack, što ga čini izvrsnim potezom za ravno klađenje minimalnog stola. Ali u cipeli s 8 špilova, još uvijek imate 28 asova u špilu. U ovom slučaju, izgledi da dobijete blackjack su manji, ali ne nužno 0.

Zašto udvostručavanje ne radi s višedeck Blackjackom

Uzmite ovaj primjer: vaše prve dvije karte za blackjack su 2 i 9, što vam daje ukupno 11. S druge strane, djelitelj pokazuje 6. Ako ste upoznati s osnovnom strategijom blackjacka, vaš sljedeći potez bi trebao biti udvostručiti. Nadati ćete se da ćete dobiti 10, što vam daje nenadmašnih 21.

Ako igrate jedan špil blackjack igra, do sada ćete imati 49 kartica. Ali budući da nijedan nije 10, vjerojatnost da dobijete 10 na vašoj slijedećoj kartici je 16/49. U postotku, to je 32,65%.

U igri s 8 špilova, imat ćete 144 preostale desetke u špilu od ukupno 513 karata. To čini vjerojatnost od 28,07%, što je ogromna razlika. Zapamtite, u špilu imate još karata vrijednih 2, 6 i 9.

Ključni za ponijeti: izbjegavajte pojedinačne špilove

Iako većina online kockarnice uživo namamiti igrače obećanjem single-deck igara, oni ne drže svoju riječ. To je zato što je njihova isplata u igrama s jednim špilom 6:5, a ne staromodnih 3:2. Sada to znači da ćete imati povećanu prednost kuće od 1,45%. Dakle, izbjegavajte one single-deck igre kao što je kuga dok ne pronađete onu koja daje 3:2.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: Volcano Roulette i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: Volcano Roulette i Vikings Multifire

Vijesti