Estonian Tax and Customs Board

Estonska organizacija kockanja na daljinu (EORG) je tijelo zaduženo za regulaciju industrije kockanja u Estoniji. Ovo tijelo nadzire rad i online i zemaljskih kockarnica. To uključuje davanje licenci i osiguravanje da se licencirana kockarnica pridržavaju postavljenih standarda i propisa.

EORG je počeo izdavati licence za kockanje 2010. nakon što je 2009. donesen Zakon o kockanju koji je legalizirao online kockanje. Također je vrijedno napomenuti da je EORG počeo nuditi licence međunarodnim online kockarnicama 2011., dopuštajući im rad u Estoniji. Takva međunarodna kockarnica također su pod regulacijom EORG-a u pogledu njihovog poslovanja u zemlji.

Estonian Tax and Customs Board
Kazina uživo s licencom Estonske organizacije za kockanje na daljinuO Estonskoj organizaciji kockanja na daljinu
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Kazina uživo s licencom Estonske organizacije za kockanje na daljinu

Sva kockarnica koja legalno posluju u Estoniji moraju imati licencu izdanu od strane EORG-a. U tom smislu, velik broj nelicenciranih kockarnica uživo stavljen je na crnu listu u zemlji, što estonskim stanovnicima prilično otežava pristup njima. Davatelji internetskih usluga igraju bitnu ulogu u osiguravanju nedostupnosti takvih stranica. Značajno je da su bankovni transferi također blokirani u većini nelicenciranih kockarnica, što lokalnim igračima gotovo onemogućuje igranje u takvim kockarnicama.

EORG nudi četiri različite vrste licence u kockarnice uživo. Vrsta izdane licence uvelike ovisi o prirodi aktivnosti kockanja koje operater nudi. Ove licence pokrivaju igre na sreću, lutrije, igre vještina i klađenje. kockarnice uživo koji nude sve vrste aktivnosti kockanja moraju dobiti četiri licence. Naime, sve dozvole koje izdaje EORG vrijede deset godina. Uz licencu, pružatelji online kockanja moraju dobiti dozvole za rad. Radne dozvole moraju obnavljati svakih pet godina.

Cijena različitih vrsta licenci za kockarnice uživo varira. Tvrtke koje podnose zahtjev za licenciju moraju imati unaprijed određene iznose temeljnog kapitala i plaćati državne pristojbe. Zahtjevi za temeljni kapital su 1 milijun eura za igre na sreću, 25.000 eura za igre vještine i 130.000 eura za totalizator i klađenje.

O Estonskoj organizaciji kockanja na daljinu

EORG je među najpopularnijim licencama za kockanje u Estoniji. To je uglavnom zbog njihovih strogih zahtjeva za kvalifikaciju za licencu. Organizacija za licenciranje također prati sve licencirane tvrtke kako bi osigurala da rade u skladu sa svojim propisanim standardima. Kao rezultat toga, estonski igrači skloni su vjerovati samo kockarnicama uživo koje organizacija licencira. operateri kockarnica uživo stoga moraju dobiti licencu kako bi zaslužili mjesto na listi pouzdanih kockarnica u konkurentskoj industriji kockanja.

Estonska organizacija za kockanje na daljinu daje licence operaterima kockarnica diljem svijeta, nastojeći pružiti usluge kockanja Estoncima. To je uz uvjet da operaterima zakonima njihovih zemalja nije zabranjeno vođenje offshore kasina. Zahtjevi za licencu i naknade slični su za sve međunarodne kockarnice uživo, ali različite za lokalne.

Glavni cilj EORG-a je osigurati da estonski igrači uživaju u sigurnim i pouzdanim iskustvima kockanja. To je posebno u kockarnicama uživo, gdje stotine lažnih stranica za kockanje oštećuju industriju. Odredbe i uvjeti licence osmišljeni su kako bi se osiguralo da kockarnice uživo pružaju najbolje moguće usluge Estoncima. Organizacija je također stekla ime tijekom godina, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak