Vijesti

April 22, 2020

Mahjong Made Easy: Kako razumjeti osnovna pravila

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Mahjong ima oko 136 pločica koje uključuju 36 krugova, 36 bambusa i 36 znakova. Ove pločice su dalje kategorizirane u brojeve koji se kreću između jedan i devet. Većina setova u Mahjongu uključuje osam pločica koje imaju četiri godišnja doba i četiri cvijeta. Međutim, ovih osam pločica nije potrebno za igru.

Mahjong Made Easy: Kako razumjeti osnovna pravila

Postavljanje ove igre

Igrači trebaju procijeniti početnog djelitelja ove igre. Kada je riječ o kineskim tradicijama, miješaju se četiri različite pločice vjetra. Svaki igrač mora posložiti svoje pločice da ih vidi. U ovoj igri, od igrača se očekuje da koriste police kako bi rasporedili svoje pločice.

Pločice u igri

Prije nego što igrači sudjeluju u ovoj igri, moraju razumjeti svaku pločicu. Kao i poker, cilj ove igre je postići najveći set pločica. Igrači moraju naučiti koji su to setovi kako bi mogli biti spremni za igru Mahjonga.

Bodovanje u igri Mahjong

Jednostavno bodovanje dodijelit će igračima jedan bod. Ali igra ima i druge složenije obrasce bodovanja. Na primjer, bonus rezultat može dodijeliti igračima dodatni bod za pobjedu koristeći posljednju pločicu ili je ne odbacuju. Stoga igrači moraju razumjeti varijacije bodovanja prije igranja.

Proces igranja

Svaki igrač mora dati ostalim protivnicima priliku da zauzmu odbačenu pločicu. Igrač koji zatraži odbačenu pločicu ima prednost u igri. Ali ako to nitko ne traži, drugi igrači također imaju slobodu zahtijevati.

Mahjongov cilj

Igrači se usredotočuju na spajanje svih četrnaest pločica u jedan par i četiri različita seta. Jedan par je sličan pločicama u ovoj igri. Setovi mogu biti jela ili pung. Ali igrači moraju imati na umu da se jedna pločica ne može koristiti u dva različita seta u isto vrijeme.

Kraj ruke u Mahjongu

Ova igra završava kada igrač otkrije i proglasi kompletnu ruku koja ima jedan par i četiri različita seta. Međutim, ako nijedan igrač ne otkrije Mahjong prije nego što zid ove igre istekne, sve se smatra neriješenim, a djelitelji moraju ponovno podijeliti.

Kong u ovoj igri

Neki igrači odlučuju igrati igru koristeći Kong. Kada je u pitanju Kong, pravila traženja odbačene pločice ostaju nepromijenjena. Međutim, igrači koji dovrše Kong u igri će odmah izvući dodatnu pločicu prije nego što dođe do procesa odbacivanja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Ovladavanje umijećem treće karte u Baccaratu: Opsežan vodič
2024-04-03

Ovladavanje umijećem treće karte u Baccaratu: Opsežan vodič

Vijesti