Vijesti

September 12, 2019

Mitovi o ruletu

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Rulet je nesumnjivo jedna od najpopularnijih kasino igara. Naziv igre, rulet, francuska je riječ koja znači mali kotač. Igra je povezana s mnogo mitova. Velik dio ovih mitova potječe od onoga što je prikazano u filmovima, logičkih zabluda i iracionalnog praznovjerja.

Mitovi o ruletu

Rulet je igra šansi i kvota. Igrač mora dobro razumjeti ova dva koncepta kako bi uživao u akciji i dobio veliku pobjedu. Poznavanje uvelike pomaže igračima da razotkriju većinu mitova i zabluda povezanih s igrom. U nastavku su neki od uobičajenih mitova.

Buduća vjerojatnost određena je prošlim učinkom

Razmišljanje da prošli učinak može diktirati vjerojatnost sljedeće igre vjerojatno je najčešći mit o ruletu. Mit se temelji na logici da ako se broj pojavi nekoliko puta, manja je vjerojatnost da će se pojaviti na sljedećim okretajima.

Ovaj mit često rezultira prisiljavanjem igrača da donose ishitrene odluke koje se ne mogu opravdati izgledima. Istina je da su šanse da se pojavi određena boja ili broj jednake, svaki put kada se kotač ruleta okrene. To je slučaj bez obzira na ishod prethodnih okretaja.

Igrač može savršeno zaštititi ploču

Neki igrači misle da mogu učinkovito zaštititi pozicije postavljanjem nekoliko različitih oklada tijekom jednog okretanja. Ovaj mit je utemeljen činjenicom da ishod jedne oklade ne može utjecati na njihove šanse ili iznos dobitka. U velikoj mjeri rezultat će odrediti samo iznos dobiti.

U stvarnosti, gotovo je nemoguće smanjiti rub kuće u ruletu. To je više kao igranje nekoliko okretaja u isto vrijeme, što ne poboljšava igračeve izglede za dugoročni dobitak. Igrač može izgubiti novac puno brže, ovisno o strategiji zaštite koju koristi.

Veliki dobitak na ruletu je nemoguć

Većina igrača ruleta dijeli ideju da mogu osvojiti značajne svote novca, ali ne i iznose koji im mijenjaju život. Suprotno tome, na ruletu je moguće dobiti veliku dobit, iako igrači imaju varijable kao što su vjerojatnost i prednost kuće s kojima se mogu boriti.

Kada igrate jedan broj, šanse da igrač dobije 36 puta višestruke su 1 prema 37. Ovisno o uloženom ulozi, dobitak u takvom slučaju može biti prilično značajan. Iznimno visoki igrači mogu zaraditi milijune u samo jednom okretu, pogotovo kada koriste prave strategije.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Ovladavanje upravljanjem bankrollom: Vaša ulaznica da pobijedite prednost kuće
2024-03-21

Ovladavanje upravljanjem bankrollom: Vaša ulaznica da pobijedite prednost kuće

Vijesti